Publicat de: valorificare | 10 septembrie 2010

„Locuri de muncă sigure şi sănătoase”

Companii şi asociaţii din sectorul privat şi public, inclusiv unele dintre cele mai renumite companii din Europa, şi-au unit forţele cu Agenţia Europeană pentru Sănătate şi Securitate în Muncă (EU-OSHA) în cadrul noii campanii „Locuri de muncă sigure şi sănătoase” 2010/11 privind securitatea lucrărilor de mentenanţă.

In aceasta campanie s-au reunit numeroase organizaţii paneuropene şi internaţionale (30 la numar)  în încercarea de a reduce numărul accidentelor de muncă.

Campania, care s-a bazat pe realizările campaniei din 2008/09,,Locuri de muncă sigure şi sănătoase’’  privind evaluarea riscurilor, a avut drept scop sensibilizarea faţă de lucrările de mentenanţă corespunzătoare la locul de muncă.  Pe perioada campaniei au fost promovate bunele practici în ceea ce priveşte securitatea lucrărilor de mentenanţă, printr-o varietate de activităţi, inclusiv prin conferinţe, seminarii şi sesiuni de instruire pentru lucrători, angajaţi şi alte persoane interesate implicate în activităţile de mentenanţă.

Campania a evidentiat importanţa lucrărilor de mentenanţă (în fabrici, pentru echipamente şi utilaje, precum şi la locurile de muncă) pentru eliminarea pericolelor de la locul de muncă şi pentru asigurarea unor condiţii de muncă mai sigure şi mai sănătoase in întreaga Europă.

„Se estimează că în Europa, până la 20% din totalul accidentelor înregistrate la locul de muncă au legătură cu lucrările de mentenanţă, iar într-un număr de sectoare mai mult de jumătate din totalul accidentelor sunt asociate lucrărilor de mentenanţă. 10-15% dintre accidentele fatale produse la locul de muncă pot fi puse pe seama lucrărilor de mentenanţă. Prin urmare, este esenţial ca lucrările de mentenanţă să se desfăşoare corespunzător, ţinând cont de securitatea şi sănătatea lucrătorilor. Partenerii de campanie ai EU-OSHA vor juca un rol inestimabil prin comunicarea în mod activ a importanţei securităţii lucrărilor de mentenanţă la locul de muncă,” a afirmat domnul Jukka Takala, directorul EU-OSHA.

Partenerii de campanie au asigurat includerea securităţii lucrărilor de mentenanţă atât pe agenda europeană, cât şi pe agenda naţională prin propriile evenimente de campanie şi reţele de comunicare. Schimbul de informaţii şi experienţă a reprezentat o activitate centrală a campaniei şi a garantat faptul că organizaţiile beneficiază de avantajele operaţionale şi economice ale gradului mai mare de securitate a lucrărilor de mentenanţă. La nivelul UE, partenerii de campanie au facilitat discuţii privind securitatea lucrărilor de mentenanţă precum şi importanţa acesteia în reducerea la minim a pericolelor de la locul de muncă. Au fost organizate ateliere vizând diverse activitati economice cum ar fi agricultura, construcţiile şi industria chimică – considerate în mod tradiţional sectoare cu grad de risc ridicat în cadrul cărora angajaţii se confruntă zi de zi cu riscuri mai mari pentru sănătate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: