Publicat de: valorificare | 2 August 2010

Manechinele

La inceputul anilor 70, orasul Ploiesti a devenit centru universitar; desi nu se bucura de renumele pe care-l aveau orase ca : Bucuresti, Timisoara, Cluj, Targu Mures, Ploiestiul si-a capatat  renume prin… singura universitate de Petrol si Gaze din Romania si printre cele cateva din intreaga lume.  Pana in anii ’90 specialistii ,,scoliti’’ la aceasta universitate, erau recunoscuti si apreciati in toata lumea. Mutata din capitala in Ploiesti, Universitatea si-a capatat rapid un renume si prin profesorii pe care ii avea , pentru exigenta lor dar si pentru ca din vastele lor cunostinte in domeniu,o parte reuseau sa o impartaseasca si studentilor lor. Nu e cazul sa-i amintesc pe toti, pentru ca ar fi prea multi;  as vrea sa ma opresc doar asupa d-lui profesor de… ,,Sisteme Informationale’’.

La un curs (seara, dupa ora 18 cand multi eram obositi, plictisiti si abia asteptam sa se termine si acele ultime ore)  d-nul profesor a gasit solutia sa mai destinda putin atmosfera :  ne-a mai spus o povestioara draguta.

In acei ani ( anii ’80) in occident la multe companii, in locurile de odihna sau pauza, amenajate special, se aflau niste….manechine in marime naturala, din cauciuc.  Langa ele se aflau niste bate din lemn.

Manechinele reprezentau unele personalitati mai putin populare din cadrul companiei, pe care multi ar fi vrut sa se razbune si sa-i…scarmene putin!

In pauze, unii dintre lucratorii acelor companii, suparati pentru deciziile mai putin populare luate de …sefii lor, loveau cu batele acele manechine.

Pentru ,,batausi’’ era(poate) o refulare sau un mod de a-si manifesta nemultumirea pentru acele decizii nefavorabile lor .

Este adevarat ca manechinele trebuiau schimbate foarte des, dar la fel de adevarat este ca dupa pauza, multi lucratori erau mai relaxati , mai optimisti si munceau mai cu spor!

Si atunci (ca si acum) se luau(se iau) masuri nepopulare : scaderi de  salarii, program de lucru mai mare  ; iar altii erau  poate  suparati pentru aroganta si agresivitatea unora din conducatorii lor sau poate lipsa de comunicare…

Acum cand si la noi tensiunea pluteste in aer in toate …..mediile de afaceri si in toate domeniile de activitate, oare n-am avea si noi nevoie de ….relaxare???

Poate doar asa am reusi sa mai scapam de stres, de tensiune, de… neputinta !

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: