Publicat de: valorificare | 28 Iulie 2010

IDIOTII UTILI

Cu multi ani in urma,eram student; o universitate de prestigiu,o facultate de renume, profesori pe masura: Prof.dr.doc.Oroveanu, Prof.dr.Teodorescu, Prof.I. Dumitrescu, Conf.dr.Tocaci, Conf.Tatu,Conf. Fagarasanu,Prof.dr.Antonescu, Prof. Dumitrascu sunt numai o parte dintre ei.

Acesta din urma era profesor la o materie care se chema ,,Sisteme Informationale”; un tip mai tanar ca ceilalti, mai …abordabil si mai…,,de gasca”. Orele le aveam in general dupa amiaza spre seara. Multi eram obositi, plictisiti poate, dupa o zi de scoala:cursuri sau seminare sau laboratoare.

In timpul cursului sau seminarului,cand sesiza ca admosfera e mai ,,apasatoare” si ca unii abia asteaptau sa se termine ora si sa plece poate la un bridge,la o bere sau la o intalnire … romantica cu o colega de la ,,Tehnologie’’, d-nul Dumitrascu plasa cate o …povestioara care destindea admosfera sau iti trezea interesul.

Imi amintesc ca una dintre ele se refera la o categorie de oameni de care nu auzisem pana atunci si de care nu toti  stiu: asa zisii: IDIOTI  UTILI!!!

Sa nu ne gandim la ceva rau sau urat; ba din contra; sunt o categorie de oameni care cred ca nu mai exista de mult: sunt acei oameni carora le spui sa nu faca ceva si totusi ei fac (in sensul bun al cuvantului!!); spre exemplu le spui sa nu mai invete atat, sa se mai si distreze si ei, dar acestia continua sa studieze; sau le spui sa nu munceasca si totusi ei muncesc!!

Trebuie sa fac insa o observatie: acei oameni munceau din  pasiune, din placere, din constiinta, din dorinta de a duce la bun sfarsit o idee, din dorinta de a demonstra ca: ,,daca vrei, poti!”. Nu pentru bani sau alte stimulente… Poate doar o vorba buna sau o diploma !

Azi insa lucrurile s-au schimbat; aceia care pana mai ieri mai puteau fi catalogati drept ,,IDIOTI  UTILI’’, acum si-au pierdut elanul, pasiunea, dorinta !

Si asta nu e tot ; zilnic noi locuri de munca sunt desfiintate,alti si alti oameni devin someri.

Oare cati dintre cei care mai ieri puteau fi catalogati drept,,IDIOTI  UTILI’’ ingroasa azi randurile acestora?

Oare cati dintre ei nu ar actiona si nu ar dori chiar sa fie astfel catalogati, dar sa aiba un loc de munca?? …..

Pacat pentru ei, pacat pentru noi, pacat pentru tara…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: