Publicat de: valorificare | 1 iunie 2010

Poti face performanta cu sabia lui Damocles deasupra capului?

Categoric, nu !

Desi in media de pretutindeni au aparut si apar in continuare articole despre evenimente, unele soldate cu decese datorate stresului, datorate unei stari tensionate la locul de munca,nu se misca nimic…

Nu ma refer la probleme cauzate de situatia economica , situatie cauzata de criza mondiala, de criza…tuturor. Ma refer la probleme locale, cauzate de oameni.

Exista firme in care persoane cu functii de conducere, de multe ori nu persoane reprezentative pentru  firma respectiva, isi aroga puteri si drepturi discretionare asupra subordonatilor ; si asta cu siguranta cauzeaza firmei; apare ca o anatema pe emblema acelei societati. Cum oare conducerea acelei societati nu vede???

Degeaba iti faci datoria, degeaba vrei sa fii util si loial societatii in care activezi de zeci de ani,din tata-n fiu, daca unii din cei care ar trebui sa fie corecti,impartiali si sa promoveze competenta pentru binele firmei in care activeaza (si functia pe care o ocupa!) se comporta exact pe dos; apreciaza pupincurismul,cadourile, capetele plecate, yes-manii. Nu persoanele care arata si spun lucrurilor pe nume!

Din motive lesne de inteles nu o sa dau numele firmei al carei ,,reprezentant’’ m-a determinat sa scriu acest articol. De fapt cred ca asta conteaza mai putin…

Conteaza ca inca mai exista astfel de sefi; persoane ,,malefice’’, persoane care se bucura atunci cand iti fac un rau, persoane care se bucura cand esti cazut la pamant, persoane care se,, hranesc’’cu minciuni sau nerecunoasterea meritelor ; persone care isi aroga merite pe care nu le au si pentru care nu au facut nimic!! Astfel de persoane care sunt puse sa conduca un departament in care lucreaza oameni si nu masini, pot aduce deservicii nu numai societatii in care activeaza si in care ocupa o pozitie in structura de conducere, dar poate produce ,,deservicii’’mult mai importante pentru oamenii pentru care ar fi trebuit sa fie sef , coordonator, sfatuitor si de ce nu?  Prieten.

Pana acum nu au avut loc drame….Doar simple imbolnaviri; nici macar boli….profesionale!

Tiranul oraşului Syracuza, faimosul Dyonisius, unul din personajele pe baza careia s-a nascut aceasta expresie, se pare ca a fost un… invatacel, pe langa unii oameni din ziua de azi.

Trebuie sa dai rezultate,trebuie sa faci performanta,trebuie sa fii competitiv pe piata si sa faci fata concurentei; oare se poate in astfel de conditii? Oare poti sa ai mintea limpede si sa dai rezultate in situatia in care seful ,care are si o functie manageriala, iti vaneaza greselile si se bucura cand le faci si ti le descopera ?!?

In aceasta situatie, doar societatea in cauza va fi raspunzatoare pentru tragedia vreunuia din acesti simpli angajati.   Doar societatea in cauza se face vinovata chiar si numai pentru ca acepta sa aiba in structura sa de conducere astfel de oameni!!!!!!!

Si daca ar fi doar atat…………………….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: