Publicat de: valorificare | 4 Mai 2010

Mai conteaza…EXPERIENTA???

Angrenarea in activitatea de pornire a unei instalatii este unul din cele mai ,,prielnice” momente pe care le poti avea (daca vrei si te intereseaza), pentru a invata; a invata sa asculti, a invata sa vezi, a invatat sa repari, a invata sa prevezi. Este ca atunci cand esti parinte: tresari la orice scancet al copilului, ii urmaresti toate miscarile ca sa-l poti ajuta daca e cazul; incet, incet incepi sa-ti cunosti micutul… Si nu este de loc usor!!

Da’ cand esti pe o platforma petrochimica  si faci ,, asistenta tehnica la schimb”pentru pornirea unei instalatii, inconjurat de ,,parintii” acelei instalatii: proiectanti, specialisti, dar si responsabili din partea beneficiarului?!? si asta nu o data, ci de patru ori!

A fost (si cred ca ar fi trebuit sa insemne acelasi lucru pentru oricine) o perioada importanta din activitatea mea, pentru ca mi-a dat ceea ce acum nu prea mai poti obtine: mi-a dat EXPERIENTA;    mi-a dat rabdare, incredere, perseverenta, satisfactia ca poti ajuta, ca umilul tau sprijin, fapta, sfat, pot pune in miscare sau mentine in miscare un miliopod ale carui picioare sunt: coloane, vase, schimbatoare de caldura, cuptoare, pompe, compresoare…

Cati din tinerii absolventi de studii superioare tehnice, se pot mandri cu asa ceva? Cati pot sa se laude ca au participat la pornirea unor instalatii impreuna cu personalitati din domeniul proiectarii, specialisti mecanici, AMC -isti, Electricieni, Tehnologi, de la care aveai ce ,,fura”: EXPERIENTA!

Multi dintre cei de atunci care acum suntem abia la jumatatea ,,drumului”, am fost indepartati sau inlocuiti…; Cei care au plecat ,,afara” sunt in continuare tratati cu respect…

Oare mai conteaza EXPERIENTA??   Se pare ca nu!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: