Publicat de: valorificare | 6 aprilie 2010

Stabilirea unor noi durate de functionare la mijloacele fixe noi si vechi

Pentru stabilirea unor noi durate de functionare la mijloacele fixe vechi care urmeaza a fi utilizate in noi investitii, se va proceda conform prevederilor  HOTARARII  nr. 2139 / 2004   .

Astfel, la cap.III se mentioneaza:

Art.2:  Investitiile efectuate la mijloacele fixe sub forma cheltuielilor ulterioare trebuie sa aiba ca efect imbunatatirea parametrilor tehnici initiali ai acestora si sa conduca la obtinerea de beneficii economice viitoare.

Daca cheltuielile ulterioare se fac dupa expirarea duratei normale,se va stabili o noua durata normala de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent.

Art.3, par. 2:

,,În cazul mijloacelor fixe achiziţionate cu durata normala de funcţionare expirata sau  pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de funcţionare se stabileşte de către o comisie tehnica sau expert tehnic independent’’.

Art.4 Mentinerea in functiune a mijloacelor fixe care pot afecta protectia vietii, a sanatatii si a mediului (mijloace de transport rutier, feroviar,aerian si naval, masini de constructii si de gospodarie comunala,masini de ridicat,etc.) dupa expirarea duratei normale de functionare,se va putea face numai pe baza unui raport tehnic intocmit de organisme de certificare sau organisme de inspectie tehnica abilitate in domeniul de activitate al mijlocului fix.


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: