Publicat de: valorificare | 6 aprilie 2010

Dezafectarea instalatiilor

In vederea inceperii actiunii de dezafectare a instalatiilor scoase din functiune, trebuie parcurse o serie de etape  :

a.) Aplicarea reglementarilor prevazute de Legea nr.50/1991:

1. Art.1 ,par.1Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare.  Autorizatia de construire sau de desfiintare se emite la solicitarea detinatorului titlului de proprietate asupra unui imobil – teren si/ sau constructii – ori a altui act care confera dreptul de construire sau de desfiintare, în conditiile prezentei legi.

2. Art.4, par.1Autorizatiile de construire se emit de presedintii consiliilor judetene,  sau de primari;

3. Art.6, par.1Certificatul de Urbanism este actul de informare prin care autoritatile prevazute la art.4, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice si  regulamentelor aferente acestora ori ale planurilor de amenajare a teritoriului, dupa caz, avizate si aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii si stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie îndeplinite în functie de specificul amplasamentului, precum si lista cuprinzând avizele si acordurile legale,  necesare în vederea autorizarii.

4. Art.7, par.4Executarea lucrarilor de constructii se poate face numai pe baza proiectului tehnic si a detaliilor de executie.

5. Art.7, par.12Autorizatiile de construire/desfiintare se emit numai pe baza unei documentatii  complete, în conformitate cu continutul-cadru prevazut în anexa nr. 1

6. Art.8 , par.1 . Demolarea, dezafectarea ori dezmembrarea, partiala sau totala, a constructiilor si instalatiilor aferente constructiilor, a instalatiilor si utilajelor tehnologice, inclusiv elementele de constructii de sustinere a acestora,………. precum si a oricaror amenajari se fac numai pe baza autorizatiei de desfiintare obtinute în prealabil de la autoritatile prevazute la art. 4.

7. Art.8 , par.2. Autorizatia de desfiintare se emite în aceleasi conditii ca si autorizatia de construire, în conformitate cu prevederile planurilor urbanistice si ale regulamentelor aferente acestora, potrivit legii, cu exceptiile prevazute la art. 11.

b.) Casarea mijloacelor fixe si a Obiectelor de inventar de natura mijloacelor fixe aflate in  gestiunea fiecarei  sectii tehnologice, instalatii care urmeaza a se  dezafecta.

c.) Pregatirea echipamentelor pentru dezafectare : scos de sub tensiune, golire, spalare,  inertizare (daca e cazul);

d.) Eliberarea zonelor din jurul instalatiilor care se vor dezafecta :

–   casarea mijlocelor fixe aflate in  zona in care se face demolarea  ;

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: