Publicat de: valorificare | 5 Aprilie 2010

Experienta intr-o rafinarie

Ati fost vreodata intr-o rafinarie? Unii dintre dumneavoastra poate ca da, dar foarte multi,cu certitudine , nu. Pentru acestia din urma as vrea sa fac cateva precizari.
Intr-o rafinarie, pericolele sunt la tot pasul:echipamente metalice de toate formele si dimensiunile,plasate acolo unde este nevoie de ele: pe verticala,pe orizontala,la sol sau la cota…50m; fluxul tehnologic al instalatiei respective impune amplasarea lor. Mai sunt… mii de metri de conducte de toate dimensiunile:de la diametre de (ex.) Dn10 si pana la diametre de Dn 1000 (ex.) ; toate plasate pe intreaga arie a rafinariei;sunt plasate peste tot,ca o plasa de paianjen,sau ca vegetatia intr-o padure tropicala!
Prin toate aceste ,,fiare” (pentru unii,…de fapt pentru aceia care nu stiu sau nu s-au gandit ca fara aceste fiare nu s-ar putea produce ,,sangele”, ,,seva” ….iubitelor noastre automobile;si nu numai !!!) circula produse de toate categoriile: toxice,corosive,fierbinti,reci,in stare gazoasa sau lichida;dar toate aceste produse ,chiar daca se cheama apa, abur sau condens, pot fi periculoase datorita presiunilor si temperaturilor la care sunt vehiculate si/sau stocate .
Unele dintre aceste produse pot fi atat de corosive incat sa perforeze otelul inoxidabil,chiar daca sunt numai sub forma de vapori!
In astfel de conditii ,bineinteles ca trebuie luate masuri foarte riguroase de protectie atunci cand lucrezi la oprirea,scoaterea din functiune, demontarea , demolarea ,incarcarea,transportul si in final…VALORIFICAREA unui material,utilaj,activ,care nu mai este util in fluxul de productie.Trebuie sa lucrezi pe estacade,pe platforme aflate (uneori) la zeci de metri inaltime,in interiorul unor cladiri, sau in mijlocul unei instalatii in functiune!!!
Eu si colaboratorii mei am lucrat multi ani in astfel de conditii, fara vreun incident sau accident de orice natura. Prin programele si planurile de activitate intocmite, masurile si sarcinile trasate ,precum si supravegherea si verificarea corespunzatoare de la final a tuturor acestor programe,s-au creat conditii optime de lucru pentru firmele care au dezafectat ariile stabilite.
Acestea sunt doar cateva aspecte legate de complexitatea activitatilor preliminare de VALORIFICAREa unui bun material disponibil.
Fara indoiala nu toate societatile din economia nationala lucreaza cu si in astfel de conditii;am dorit sa dau acest exemplu pentru a arata tuturor celor interesati de demolarea si in final valorificarea bunurilor materiale disponibile, ca si aceasta activitate la fel ca multe altele, implica probleme si de aceea trebuie facuta de personal competent si cu experienta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: